Psycholoog coach Groningen

Je weet in ieder geval dat je hulp wilt. Maar wil je een psycholoog of een coach? Wat is eigenlijk het verschil?

Psycholoog coach Groningen

Gek genoeg zijn beide woorden psycholoog en coach geen beschermde titels. Iedereen mag een bordje aan zijn deur hangen waarop staat dat hij psycholoog of coach is. Het is dus belangrijk om goed na te gaan waar iemand zijn opleiding heeft gedaan en hoeveel ervaring iemand heeft.

Voordelen psycholoog

Een psycholoog heeft een psychologie opleiding aan de universiteit gedaan. Is het een GZ-psycholoog dan heeft hij of zij nog twee jaar een opleiding gevolgd en twee jaar onder supervisie gewerkt. De GZ-psycholoog heeft een BIG-registratie en dit is ongeveer de hoogste titel voor psychologen die werken in de eerstelijn.

Een psycholoog kan vaak meer de diepte in, kan verbanden leggen met je achtergrond en je huidige problemen en je helpen om langdurige patronen beter te begrijpen en te veranderen.

Voordelen Coach

Een coach is vaak lekker praktisch en nuchter. Niet teveel 'zweverig gedoe' of 'opgraven van het verleden', waar veel mensen bang voor zijn bij een psycholoog. Ze willen gewoon concreet aan de slag, met praktische tips en trucs.

Voordelen psycholoog coach Groningen

Maar stel nou dat je allebei kon krijgen? En iemand met een professionele achtergrond, die de diepte in kan als het nodig is EN iemand die houdt van praktisch en lekker nuchter is en handige tips en adviezen geeft?
Waarschijnlijk is dat waar je naar op zoek bent.

Dan zit je hier op het goede adres!
Ik ben EN GZ-psycholoog EN lekker nuchter en praktisch.
Neem contact met me op om te kijken wat ik voor je kan betekenen!


>>> Contact opnemenPsycholoog Coach Groningen - what's in a name? Uiteindelijk gaat het erom dat jij goed geholpen wordt met waar je mee zit. Het is dus belangrijk dat je iemand kiest met de juiste registraties en ervaring en bovenal iemand waarmee het klikt. Voor dat laatste is maar een manier: gewoon een afspraak maken!

Psycholoog Coach Groningen, vaak wordt het onderscheid ook wel zo benoemd: een coach helpt je om jezelf te verbeteren en een psycholoog helpt je om je psychische klachten op te lossen. Een coach helpt je van 0 (= geen probleem) naar 1 (= beter). Een psycholoog helpt je van -1 (= probleem) naar 0 (= geen probleem meer). Een goede psycholoog helpt je natuurlijk ook meteen door naar 1!
Reactie plaatsen