Hulp bij psychische problemen

hulp bij psychische problemenZoek je hulp bij psychische problemen en woon je in Groningen? Lees dan zeker even verder!

Hulp bij psychische problemen

Hulp bij psychische problemen zoek je niet zo maar. Waarschijnlijk zit je al een tijdje niet lekker in je vel en heb je nu besloten er toch iets mee te gaan doen. Soms hangt er nog een stigma op het inschakelen van een psycholoog. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Er zijn er heel veel en we kunnen allemaal eten, dus er zijn genoeg mensen die naar de psycholoog gaan. Ook al is het niet iets waar tijdens verjaardagsfeestjes over wordt opgeschept, je bent zeer zeker niet de enige!

Wat zijn psychische problemen?

Zoals je lichamelijke klachten kunt hebben omdat er iets in je lijf niet goed werkt, zo kun je ook psychische klachten hebben. Helaas is dit vaak minder helder aan te wijzen dan een gebroken been of koorts. Psychische problemen zijn vaak van invloed op je stemming. Je voelt je somber of depressief, of angstig. Je bent onzeker, moet veel piekeren of je maakt je veel zorgen, wat veel spanning geeft. Sommige lichamelijke klachten kunnen ook ontstaan door psychische problemen (spanningsgerelateerde klachten).

Voorbeelden van psychische problemen

De meest voorkomende psychische problemen zijn depressieve gevoelens of angst-gevoelens. Waarover je dan depressief bent of waarvoor je bang bent, dat verschilt weer per mens. Ook spanningsgerelateerde klachten komen veel voor (denk aan overspannenheid en burn-out). Ook rouwverwerking is een veelvoorkomende psychische klacht (hoewel het een volkomen natuurlijke en noodzakelijke reactie is op een verlies).

Ik ben toch niet gek?

Psychische klachten kunnen van invloed zijn op je dagelijks functioneren. Je bent afwezig, kunt je moeilijk concentreren, misschien word je wat vergeetachtig of ben je snel emotioneel. Het kan voelen alsof je jezelf niet bent of alsof je wel gek lijkt te worden van al dat gepieker. Gek ben je natuurlijk niet (althans niet zomaar). Het is wel zaak om je klachten serieus te nemen en hulp te zoeken. Wacht er niet te lang mee, hoe eerder je erbij bent, des te makkelijker het op te lossen is!

Snelle professionele hulp bij psychische problemen

Ben je op zoek naar snelle en professionele hulp bij je psychische problemen, neem dan contact met me op. Als GZ-psycholoog in mijn eigen praktijk, bied ik laagdrempelige, informele hulp. Nuchter en helder, zonder geitenwollensokken. Ook als je nog niet zo goed weet wat het is, ben je welkom. We kunnen dan samen uitzoeken waar het mis gaat en weer vlot trekken. Het is heel plezierig om samen met iemand een stukje op te lopen als je het zelf allemaal even niet zo goed weet!

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.


>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen