Psychologische hulp zoeken

psychologische hulp zoekenPsychologische hulp zoeken doe je niet zo maar. Sommige mensen denken dat je wel gek moet zijn om naar een psycholoog te gaan, maar dat is gelukkig niet waar.

Psychologische hulp zoeken - vaak een goed idee

Ieder mens loopt in zijn of haar leven wel eens tegen dingen aan waar je geen raad mee weet. Soms zijn het ingrijpende veranderingen, soms zijn het dingen vanuit vroeger die weer naar voren komen. Soms zijn het plotselinge nieuwe dingen waar je geen weg mee weet, soms zijn het oude patronen waar je graag afstand van wilt doen.

Psychologische hulp zoeken - inzicht en de eerste stap

Wat je problemen of psychische klachten ook zijn, een psycholoog kan je helpen om meer inzicht te krijgen in wat er aan de hand is en kan je helpen om te ontdekken wat voor jou de eerste stappen zijn om er weer boven op te komen. Vaak zitten we zo in ons probleem, dat we er niet goed meer naar kunnen kijken. Een psycholoog kan je helpen om weer het overzicht te krijgen en een beginpunt te vinden.

Wanneer psychologische hulp zoeken?

Het tijdstip waarop je besluit om een psycholoog in te schakelen is voor iedereen verschillend. Sommige mensen schamen zich ervoor om hulp te vragen en zeker bij een psycholoog. Bedenk je dan dat er heel veel mensen naar een psycholoog gaan, zonder dat jij daar weet van hebt. Als alle psychologen in jouw stad kunnen bestaan, dan ben je dus duidelijk niet de enige!

Wacht in ieder geval niet te lang. Het is goed om het eerst zelf te proberen, eventueel met hulp van vrienden of familie. Maar leidt tot onvoldoende resultaat. Kijk dan verder. Een psycholoog is een objectief iemand die met je meekijkt en geen belang heeft bij de uitkomst. Bovendien blijft alles wat je zegt binnen 4 muren. Zo kun je zonder bang te hoeven zijn vertellen wat er aan de hand is.


>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen