Hulp bij psychische klachten

Hulp bij psychische klachtenZoek je hulp bij psychische klachten en woon je in Groningen? Lees dan zeker even verder!

Hulp bij psychische klachten

Psychische klachten hebben wil zeggen dat je psyche niet goed functioneert. Dit kan te maken hebben met je gedachten (piekeren, negatieve gedachten etc.) of met je emoties (angstig, depressief, onzeker etc.)
Meestal is er een aanleiding voor psychische klachten. Er is iets gebeurt wat je niet lekker zit of waar je heel boos of verdrietig van bent geworden. Of je zit in een situatie die niet bij je past, maar je weet niet hoe je er mee verder moet. Ook dat kan leiden tot psychische klachten.

Hulp zoeken bij psychische klachten

Of het nu om je gedachten gaat of om je gevoelens. Of je nu boos of verdrietig bent. Of het nu met het verleden of met de toekomst te maken heeft. Of de reden wel of niet duidelijk is. Als je merkt dat het niet vanzelf beter wordt, dan is het goed om hulp te zoeken voor je psychische klachten.

Hoe eerder je erbij bent hoe beter, dus wacht niet te lang. Je bent niet de eerste en zeker niet de enige die hulp zoekt. Sommige dingen kun je als mens gewoon niet alleen en dat hoeft gelukkig ook niet!

Wat zijn psychische klachten?

Veel voorkomende psychische klachten zijn:
  • piekeren en malen
  • nergens meer zin in hebben
  • moeite dingen te onthouden of je te concentreren
  • je heel boos voelen en hier niet goed mee om kunnen gaan
  • je verdrietig voelen en hier niet goed mee om kunnen gaan
  • door de bomen het bos niet meer zien
  • etc.

Ik word toch niet gek?

Psychische klachten hebben hun uitwerking op je dagelijks leven. Het loopt allemaal niet zo lekker, je bent sneller moe, sneller geïrriteerd, afwezig of snel emotioneel. Het kan voelen alsof je de grip op jezelf aan het verliezen bent. Dat kan soms beangstigend zijn. Echt gek ben je niet zo maar, maar psychische klachten kunnen wel heel vervelend zijn. Verstandig dus om in een vroeg stadium hulp te zoeken!

Professionele en snelle hulp bij psychische klachten

Ben je op zoek naar professionele en snelle hulp bij je psychische klachten? Neem dan contact met me op. Ik bied laagdrempelige, informele hulp. Nuchter en helder, zonder geitenwollensokken-gedoe. Doe het niet allemaal in je eentje. Het kan heel fijn zijn om soms iemand naast je te hebben lopen die met je meekijkt.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.


>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen