(bijna) Burn-out - 3 maanden traject

voor als je er doorheen zit en weer wilt staan

(bijna) Burn-out of overspannen? En wat nu?

Burn-out of overspannen?

Eigenlijk maakt het niet zo uit hoe je het noemt. Je zit er doorheen. De koek is op. Je lijf doet niet meer wat jij wil en je emoties gaan alle kanten op. Tijd voor een pitstop op je racebaan.


Rode stoplichten

Even eerlijk. Je lijf stopt er niet zo maar mee. Het heeft eerder signalen gegeven dat het niet goed ging en dat er wat moest veranderen. Misschien heb je ze niet gehoord. Misschien heb je ze wel gehoord, maar er niet naar geluisterd. Feit blijft dat je niet steeds door rode stoplichten kunt blijven rijden zonder een keer een ongeluk te hebben.


Van jezelf weggeraakt

Vaak betekent overspannen zijn ook dat je de connectie met jezelf bent kwijt geraakt. Je doet dingen of maakt keuzes die eigenlijk niet bij je passen, maar je doet het toch maar voor de liefde vrede, omdat je denkt dat het nu eenmaal zo is of hoort, of je bent bang voor de gevolgen of de confrontatie. Hierdoor raak je meer en meer van je eigen spoor en dat is op de lange duur niet vol te houden.


Herijken

Dat vraagt dus om herijken. Stilstaan en onderzoeken, waar ben ik nu? Hoe ben ik hier gekomen? En hoe ga ik voortaan mijn weg opnieuw bewandelen. Daarnaast heeft je lijf ook gewoon hersteltijd nodig. Het heeft lang op zijn reserves ingeteerd. En, zo gek als het klinkt, je lijf is soms het vertrouwen wat kwijt dat je nu wel zou gaan luisteren. Dus je hebt ook een beetje iets goed te maken. Leuke dingen doen, gezond eten, genoeg water drinken en veel rust - daarmee krijg je je lijf snel weer op de rit.Praktisch

Het Burn-out 3 maanden traject bestaat uit ca. 8 gesprekken verspreid over ... 3 maanden, een beetje afhankelijk van je situatie. We gaan focussen op je fysieke herstel en daarnaast gaan we kijken welke factoren hebben meegespeeld in het ontstaan van je situatie. Daarna is het belangrijk om te kijken waar je heen wilt en aan welke knoppen we kunnen draaien om meer en meer in die richting te gaan. 


Als je dat wilt, help ik je ook met het contact met je bedrijfsarts en/of je leidinggevende.
Let wel: ik vind wel dat je niet 100% beter hoeft te zijn om weer wat te kunnen gaan doen, weer gaan werken helpt bij het herstel, maar alleen als jij daar klaar voor bent en als je weer richting hebt.


Het Burn-out 3 maanden traject wordt meestal vergoed door je werkgever. Neem contact met me op voor een offerte.


Ben je ZZP-er, ondernemer, of wil je het zelf betalen? Neem dan contact met me op over de mogelijkheden.