Psychologische begeleiding in Groningen

psychologische begeleidingBen je op zoek naar psychologische begeleiding in Groningen, lees dan zeker even verder. Ik kan je snel en professioneel helpen bij verschillende psychologische klachten en problemen. Ik kan je helpen (weer) meer overzicht te krijgen en praktische handvatten en tips aanreiken, waardoor het weer beter met je gaat!

Wat is psychologische begeleiding?

Psychologische begeleiding wil zeggen dat je hulp zoekt bij een psycholoog. Voor sommige mensen is dat best een grote stap. Naar een psycholoog gaan kan soms een beetje eng lijken, alsof iemand je gedachten kan lezen of je dingen kan laten doen die je niet zelf wilt doen. Dat is natuurlijk klinkklare onzin.

Een psycholoog is opgeleid om mensen met psychische problemen te begeleiden. Het doel is dus dat jij je beter gaat voelen! Dat kan alleen op een manier die bij jou past en die jou aanspreekt. Een goede psycholoog gaat dus altijd uit van jou. Wie ben jij? Waar sta je nu en waar wil je heen? En hoe kun je dat het beste aanpakken?

Hoe gaat psychologische begeleiding?

Psychologische begeleiding heeft meestal de vorm van gesprekken. Het eerste gesprek is vooral veel kennismaken en praten over je probleem. Wat is je probleem precies? Hoe lang heb je er al last van? Wanneer wel, wanneer niet? Wat zijn je eigen idee├źn over hoe het zo gekomen is? etc.

Als eenmaal duidelijk is waar het probleem zit, zal de psycholoog ook meer vertellen over hoe mensen psychische een beetje werken en wat we weten over het ontstaan van het probleem waar je mee zit. Zo kun je meedenken met de psycholoog en als je beter begrijpt waar het over gaat, komt er ook makkelijker een oplossing in je op!

Allerlei opdrachten om over na te denken of om thuis te gaan proberen zijn meestal ook een onderdeel van de psychologische begeleiding. Je kunt urenlang blijven praten, maar het gaat er uit eindelijk om dat er iets verandert. En die eerste verandering, die zet je zelf in gang!

Snelle en professionele psychologische begeleiding in Groningen

Ben je op zoek naar snelle en professionele psychologische begeleiding in Groningen? Neem dan contact met me op. Als GZ-psycholoog met ruim vijftien jaar ervaring heb ik al veel mensen met allerlei verschillende soorten problemen op weg geholpen. Ik heb een eigen eerstelijnspraktijk, dus korte lijnen, geen voortdurende wisselingen en heel flexibel.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.


>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen