Hulp bij psychische klachten

(na verwijzing van de huisarts)

Hulp bij psychische klachten

Je hebt een verwijzing gekregen van de huisarts om naar een psycholoog te gaan. Hoe gaat dat dan verder in zijn werk?


Wachttijd: de wachttijd is op dit moment ca 12 weken voor een intakegesprek


Stap 1: kennismaking

Bekijk eerst deze site en kijk of jij denkt dat we een beetje een klik zouden kunnen zijn. Bel of mail me dan, zodat we even kort kunnen kennismaken. Je kunt dan een beetje vertellen wat er speelt en wat je graag zou willen en ik kan je dan eerlijk advies geven.


Mijn expertises liggen rondom thema burnout, stress- & angstklachten, rouw en onzekerheid of weinig zelfvertrouwen.


Stap 2: aanmelden bij 1NP.nl

Als we besloten hebben om een intake te gaan doen, dan meld je je aan via de website van 1NP.nl . Zij nemen al mijn administratie uit handen en als je daar je gegevens invoert, een vragenlijst invult en de verwijsbrief upload, dan kunnen we starten met de intake.


Stap 3: intake
De intake bestaat uit 1 of 2 (soms 3) gesprekken. Tijdens de intake gaan we een overzicht maken van wat er speelt en hoe de dingen op elkaar van invloed zijn. Ook kun je aangeven wat je graag zou willen veranderen en kunnen we samen kijken hoe dat het beste zou kunnen. Van de intake maak ik een verslag en ik maak ook, in overleg met jou,  een behandelplan. Als jij deze hebt goedgekeurd, kunnen we daarna aan de slag.


Stap 4: behandeling
De behandeling bestaat gemiddeld uit zo'n 8-10 gesprekken. Ik weet veel over mensen en hoe mensen ongeveer werken en jij weet veel over wie jij bent en wat bij jou past. Als we die twee bij elkaar leggen, dan is mijn ervaring dat we een heel eind moeten kunnen komen.

Soms is het fijn om elke week een gesprek te hebben, maar om de week kan natuurlijk ook. We zijn vrij om dat samen af te stemmen. 

De gesprekken duren ongeveer 50 minuten, daarnaast heb ik nog ca 10 minuten administratietijd. De gesprekken zijn live bij mij op de praktijk in Groningen, maar kunnen eventueel ook online gehouden worden.


Stap 5: evaluatie & afronding

Na ca 8-10 gesprekken gaan we evalueren hoe het gaat en of een vervolg nog nodig is. Zo ja, dan kan dat. Zo nee, dan gaan we over tot een afronding van het traject. Ik maak een eindverslag en eventueel een brief voor je huisarts. Daarmee is het traject afgerond, maar het staat je altijd vrij om op een later moment weer contact op te nemen.