(los) Gesprek met een psycholoog

voor als je wilt sparren en meer

'gewoon' een goed gesprek (of meerdere)

Soms zoek je gewoon iemand om mee te sparren of wil je graag hulp bij iets zonder alle toeters en bellen van huisartsen en zorgverzekeraars.


Voorkomen is beter dan genezen

Het is altijd beter om ergens op tijd bij te zijn. Ben je aan het piekeren en malen, ben je ergens verdrietig over of maak je je ergens heel boos over? Zorg dat dit niet te lang duurt en tot psychische klachten kan gaan leiden.


Geen belang, oordeel of kerstverhalen

Soms is het fijn met iemand te praten die geen belang heeft bij de uitkomst, die niet emotioneel betrokken is bij een situatie, zodat je alles precies zo kunt zeggen zoals het voor jou is en voelt, zonder bang te zijn dat je iemand daarmee kwetst of dat het bij de eerstvolgende kerst tijdens het familiediner op tafel komt.


Mogelijke onderwerpen

Dat kan dus heel divers zijn. Er is iets gebeurd op het werk of privé, in je relatie of met je kinderen of een vriend of vriendin. Je moet een beslissing nemen, maar je ziet er tegenop. Je moet kiezen, maar je weet niet wat. Je ziet door de bomen even het bos niet meer en je zoekt overzicht en structuur. Je wilt gewoon je verhaal kwijt, omdat het in je hart brandt. Je stelt steeds maar iets uit, en je weet niet waarom. Je hebt een 'knagertje' - er zit je iets dwars, of iets zit niet lekker, maar wat precies ... dat zou je willen onderzoeken.


Meerdere gesprekken mogelijk

Na elke gesprek bepaal je zelf of en wanneer je een vervolg wilt afspreken. Soms is 1 gesprek voldoende om weer verder te kunnen. Soms is het fijn om wat langer stil te staan bij wat je bezighoudt. De regie ligt bij jou.


Privacy maximaal beschermd

Er is geen vergoeding mogelijk, omdat de klachten niet 'erg' genoeg zijn om van een psychisch stoornis te kunnen spreken. Dat heeft ook zijn voordelen: je hoeft niet naar de huisarts voor een verwijzing, je dossier blijft diagnose-vrij, je zorgverzekeraar hoeft niets te weten en je eigen risico wordt niet in rekening gebracht. Wel krijg je al mijn kennis en expertise.


Praktisch

Een los gesprek duurt 1 uur en het tarief is 82 euro. Je krijgt een factuur thuisgestuurd en deze kun je misschien deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering (hangt van je polis af). Een los gesprek kan zowel live in Groningen als online. We maken een afspraak per keer, je zit dus niet vast aan een langer traject of wekelijkse sessies.


Neem contact met me op om te overleggen als je dit wat lijkt.