Test burn-out: ben ik burnout?

test burn-out ben ik burnout?Je zoekt een test burn-out. Eigenlijk is een test overbodig. Het feit dat je aan het googlen bent met deze vraag zegt eigenlijk al genoeg. Je zit niet lekker in je vel en je functioneert niet zoals je graag zou willen. Alleen dat zou al genoeg reden moeten zijn om hulp in te schakelen. Of je nu wel of niet aan de statistische criteria voldoet, dat is eigenlijk niet zo belangrijk.

Maar voor de liefhebbers: >>Download hier de 4DKL<<

Wat is de 4DKL?
De 4DKL (4 Dimensionale Klachten Lijst) is een wetenschappelijke vragenlijst die helpt om je psychische klachten in kaart te brengen. Het zijn een 50-tal vragen over klachten en in hoeverre je daar de afgelopen week wel of geen last van hebt gehad. Het invullen van de vragenlijst kost een minuut of 10.

Let op! Een vragenlijst geeft alleen zinnige informatie als jij zinnige antwoorden invoert.
Niemand anders krijgt het ooit te zien, dus vul de vragenlijst in zoals het voor jou ook echt voelt.

Vul eerst de vragenlijst in, lees dan verder: >>Download hier de 4DKL<<

Hoe bereken ik mijn score?
Aan het eind van de vragenlijst zit een score-formulier. Je kunt dan gelijk je antwoorden uitrekenen. De vragen worden verdeeld naar vier dimensies: spanning/stress, depressie, angst en fysieke klachten.

Wat betekent mijn score?
  • Heb je een lage of gemiddelde score, dan is het waarschijnlijk allemaal wel ok√©. Toch ben je op deze website terecht gekomen. Blijkbaar ben je toch naar iets op zoek? Zo ja, misschien kan ik je op een andere manier van dienst zijn. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

  • Een hoge score op spanning/stress geeft aan dat er iets speelt in je leven wat je veel spanning geeft. Waarschijnlijk weet je wat het is. Mogelijk is het van voorbijgaande aard, dan kun je het nog even aankijken. Zo niet, dan is het goed om contact op te nemen.

  • Een hoge score op depressie of angst betekent dat er wat meer aan de hand is dan alleen 'even een drukke tijd op het werk'. Schakel hulp in, zodat je hier snel mee aan de slag kunt.

  • Een hoge score op somatisatie geeft aan dat je spanning en stress zich gemakkelijk vertaald naar je lichaam. Misschien pieker en twijfel je minder (mentale stress), maar de spanning zet zich in je lijf vast. Hier kun je allerlei gezondheidsklachten van krijgen (of waarschijnlijk heb je die al). Zorg naast ontspanning, voldoende beweging en gezonde voeding ook voor mentale stress vermindering.


Ben je tot de conclusie gekomen dat je (bijna) burn-out bent en wil je daar nu mee aan de slag?
Heb je vragen of wil je nog meer informatie? Neem dan contact met me op.


>>> Contact opnemen


Reactie plaatsen