Ben ik overspannen?

ben ik overspannen?Ben ik overspannen? Het feit dat je jezelf deze vraag stelt en er zelfs op bent gaan googlen wil zeggen dat je je op dit moment niet zo goed voelt. Of dat wel of niet overspannen heet, maakt misschien niet zo uit. Feit blijft dat je je niet zo goed voelt en daar kun je iets aan doen!

Kenmerken van overspannen zijn

Overspannen zijn wil zeggen dat de rek eruit is, net als bij een elastiek. Het vermogen om te ontspannen en weer op te laden is even ver te zoeken. Alles gaat met moeite. Je bent voortdurend moe, heb nergens zin in, bent snel geïrriteerd, je kunt weinig hebben, je hoofd zit vol en het is allemaal al snel te veel. Misschien ben je heel emotioneel of misschien juist heel vlak of gevoelloos, alsof het allemaal niet meer zo uitmaakt. Je overspannen voelen is niet tof, dat is een ding wat zeker is.

Ben ik overspannen of burn-out?

Overspannen of burn-out worden vaak gebruikt voor hetzelfde. Officieel is een burn-out en sterkere vorm van overspannen zijn. Vaak doet je lichaam dan ook gewoon niet meer mee, je wilt wel, maar het lukt gewoon niet meer. Je kunt niet meer nadenken, geen beslissingen meer maken, je kijkt een beetje wezenloos naar je computerscherm en zou het liefst in huilen uitbarsten.

Ben ik overspannen en zo JA wat nu?

Als je het gevoel hebt overspannen te zijn dan is het belangrijk om in actie te komen. Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf te doen en je hoeft het ook niet alleen te doen. Wat je wel moet doen is hulp vragen. Praat erover met je partner, je baas of manager of met je huisarts.

Als je hulp wilt om je snel weer beter te voelen, maak dan een afspraak met een psycholoog.

Ben ik overspannen en zo NEE wat nu?

Als je het gevoel hebt overspannen te zijn, maar je voldoet niet aan de officiële criteria van overspannen zijn, dan blijft het een feit dat je je niet goed voelt. Geef het beestje een naampje, maar eigenlijk maakt het niet uit. Jij zit niet lekker in je vel, en daar wil je graag wat aan doen.

Praat erover met je partner, je baas of manager of met je huisarts. Als je hulp wilt om je snel weer beter te voelen, maak dan een afspraak met een psycholoog.

>>> Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

Reactie plaatsen