5 tips tegen stress

Tips tegen stress

5 tips tegen stress

Iedereen ervaart wel eens stress in zijn leven. Soms gaan de dingen niet zoals je het wilt en moet je er hard aan trekken. Soms komen dingen tegelijk op je bord en je moet er een tandje bij zetten.

Desondanks is het altijd goed om voor jezelf te zorgen, zodat deze tijdelijke stress geen langdurige gevolgen heeft. Hieronder 5 belangrijke tips tegen stress.

Tip 1 tegen stress: gezond eten

Zorg dat je goed en gezond eet. Geen fastfood, geen magnetron-voer. Eet zoveel mogelijk verse producten, neem de tijd om het klaar te maken, of neem in ieder geval tijd om het rustig te eten. (Dus niet achter je laptop blijven zitten!! Never, ever!)

Tip 2 tegen stress: beweging

Zorg voor voldoende beweging. Ga minimaal een half uur wandelen per dag. Fiets naar je werk. Neem de tijd om te sporten. Daarna voel je je fitter en is je brein helderder en kun je dus beter werken. Niet bewegen is dus geen manier om tijd te besparen!

Tip 3 tegen stress: voldoende slaap/ontspanning

Zorg voor voldoende slaap en voldoende ontspanning. Het is belangrijk om met enige regelmaat volledig los te koppelen van je werk, zodat je kunt ontspannen. De boog kan niet altijd gespannen staan.

Tip 4 tegen stress: matig koffie / roken / alcohol

Roken, koffie en alcohol zijn alleen een extra belasting voor je lijf. Als je al je energie nodig hebt voor het verbeteren van je situatie, maak het jezelf dan niet onnodig moeilijk door je lijf hiermee te belasten.

Tip 5 tegen stress: zoek hulp, deel je zorgen

Blijf niet alleen zitten met je onzekerheid, twijfels of welke reden dan ook voor stress zorgt in je leven op dit moment. Ga er met iemand over praten, zoek hulp, doe het niet allemaal alleen. Als je er over kunt praten, komt er ook weer ruimte voor nieuwe idee├źn en oplossingen!


>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen