Psychische problemen en werk

psychische problemen en werkPsychische problemen en werk laten zich maar moeilijk combineren. Wie zich niet goed kan concentreren, snel emotioneel is of de hele tijd zit te piekeren, kan op zijn werk niet goed meekomen. Tijd om er iets aan te doen!

Psychische problemen en werk

Als je niet lekker in je vel zit, dan neem je dat overal mee naartoe. Zowel thuis als op het werk kan dit voor problemen zorgen. Soms hebben je psychische problemen te maken met iets wat privé speelt (bijvoorbeeld in je relatie, met je kinderen of in de familiekring). Je bent hier dan zo mee bezig, dat je je aandacht niet goed bij je werk kunt houden.

Soms zijn het juist situaties op het werk die zorgen voor psychische problemen. Je hebt bijvoorbeeld ruzie met een collega, kunt het niet goed vinden met je baas, de werkdruk is te hoog, of je verveeld je juist heel erg. Als je een probleem ervaart kan dit zoveel van je aandacht opeisen, dat er niet genoeg overblijft om verder gewoon je werk te doen.

Psychische problemen en werk - meteen aanpakken

Als er zaken spelen op het werk die je niet lekker zitten, kun je deze maar beter zo snel mogelijk oppakken. Een goed gesprek met een collega of met je manager kan al veel helpen. Ook is er in een bedrijf vaak een vertrouwenspersoon of een ARBO-arts waar je je verhaal kwijt kunt.

Gaat het meer om zaken die te maken hebben met hoe jij in je werk staat, dan kan het goed zijn om een psycholoog in te schakelen. Deze kan je helpen om duidelijker grenzen te stellen, niet overal ja op te zeggen, meer voor je mening uit te komen, makkelijker prioriteiten stellen, conflicten oplossen etc.

Een goed gesprek kan vaak al heel veel lucht geven! Wacht er dus niet te lang mee.


>>> Kennismakingsgesprek - contact opnemen

Reactie plaatsen