Depressief ... wat moet ik doen?

depressief wat moet ik doenDepressief zijn betekent dat je niet lekker in je vel zit. Je hebt nergens zin in en er komt niet veel meer uit je handen. Geen fijn gevoel dus. Maar hoe kom je er weer van af?

Depressief zijn we allemaal wel eens een beetje

Op zich is het niet gek als je je een tijdje niet zo top voelt. We hebben allemaal periodes in ons leven waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Het zit gewoon niet zo mee, of je bent toe aan iets nieuws, maar nog niet iets gevonden. Als je je een paar dagen niet zo tof voelt, is dat nog geen reden om meteen naar de psycholoog te gaan.
Soms helpt een goed gesprek met een familielid of een vriend. Soms gaat het ook vanzelf voorbij zodra er weer iets nieuws in je leven gebeurt waardoor alles weer een beetje jouw kant op lijkt te gaan.

Depressief of depressie

Het woord depressie komt eigenlijk uit de wereld van de psychiatrie. Een depressie betekent dat er over langere tijd sprake is van ernstige stemmingsstoring. Een depressie heb je dus niet zo maar. Je hebt dan echt al meerdere maanden last van lusteloosheid en een gevoel van zinloosheid, zo sterk zelfs dat je er niet meer goed door kunt functioneren.

Het woord depressie is ondertussen gewoon onderdeel van onze taal geworden. "Ik voel me effe een beetje depressief". Eigenlijk kan dat dus niet. Je kan niet een beetje depressief zijn. En het duurt ook niet even.

Toch snappen we allemaal wat ermee wordt bedoeld. Je zit niet lekker in je vel en je wilt het graag anders. Noemt het zoals je wilt, je wilt je gewoon weer beter voelen!

Hulp bij depressief

Als je vindt dat je depressieve gevoelens langer duren dan je zou willen of als er een duidelijke reden is voor je depressieve gevoelens, dan kan het verstandig zijn om te gaan praten met een psycholoog. Hij of zij kan je helpen om dingen op een rijtje te zetten en je weer idee├źn geven over hoe je verder kunt gaan. Het idee dat je het niet alleen hoeft te doen scheelt vaak al heel veel!

Depressief? Een goed gesprek helpt!

Heb je last van depressieve gevoelens en wil je er graag wat mee? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek dan kijken we samen hoe ik je zou kunnen helpen.


>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen