Depressie behandeling

depressie behandeling groningenDepressie behandeling is een goede start als je last hebt van somberheidsklachten en hier graag vanaf wilt.

Somberheid

We kennen allemaal wel periodes waarin het niet zo lekker lijkt te gaan. Dingen zitten tegen, of er gebeuren dingen die je niet had voorzien en niet had gewild. Soms kan het voelen alsof je weer helemaal opnieuw moet beginnen of weet je gewoonweg niet waar te beginnen. Dan kan de moed je behoorlijk in de schoenen zakken met somberheid tot gevolg. Dit soort gevoelens zijn heel normaal en gaan in de meeste gevallen vanzelf weer over.

Het belangrijkste is om in beweging te blijven, toch dingen te blijven doen, zodat het leven ook weer een nieuwe kant op kan gaan.

Depressie

Als deze somberheid te lang duurt en steeds sterker wordt, dan neigt het meer naar een depressie. Vaak is er dan ook sprake van lusteloosheid, weinig zin in dingen die je eerst wel leuk vond, verandering van eetlust, sombere gedachten, piekeren etc.

De grens tussen somberheid en depressie is soms lastig te bepalen. Maar dit is eigenlijk alleen interessant voor wetenschappelijk onderzoekers. Want of je nu somber bent of depressief: je hebt er last van en wilt graag dat het zo snel mogelijk weer weg gaat.

Op tijd hulp in schakelen

Wacht dus niet te lang met hulp zoeken. Als je er op tijd bij bent, kun je met een paar gesprekken al weer een hele andere kijk op de wereld hebben! Zo voorkom je dat je onnodig lang met depressieve gevoelens blijft rondlopen.

Depressie behandeling

Als je naar een psycholoog gaat voor een depressie behandeling, dan zal deze eerst met je doornemen waar je precies last van hebt en of je een idee hebt hoe dat zo gekomen is. Soms is er een duidelijke aanleiding voor je depressieve gevoelens (bijvoorbeeld verlies van baan of een relatie), soms is het niet zo helder.

Aan de hand van jouw persoonlijke verhaal wordt dan verder gekeken naar de mogelijkheden om weer meer plezier te krijgen. Soms moet er iets aangepakt en veranderd worden, soms ligt het antwoord in acceptatie.

Depressie tip

Het is altijd goed om in ieder geval goed voor je lijf te zorgen: zorg voor gezonde voeding, genoeg water drinken en genoeg beweging. Ga vooral naar buiten, frisse neus halen, wandelen, fietsen, maakt niet uit.
Zorg ook goed voor je sociale contacten, zorg dat je wat afleiding hebt, dat je af en toe met mensen samen bent waar je je goed bij voelt.

Makkelijker gezegd dan gedaan, want vaak heb je helemaal geen zin hierin als je depressief bent. Dat is dan des te meer een signaal om snel hulp te zoeken.

Herken je jezelf in bovenstaande klachten? Neem dan contact op!


>>>Contact opnemen

Reactie plaatsen