Behandeling depressie

behandeling depressie groningen

Behandeling depressie - altijd noodzakelijk?

Veel mensen ervaren in hun leven een keer een depressieve periode. Het gaat allemaal niet zo goed, of er is iets gebeurt waardoor je van je pad bent. Soms gaat zo'n depressieve periode vanzelf over na gemiddeld 3 maanden. Het is dus een optie om gewoon even af te wachten en te kijken of het tij vanzelf keert. Of te kiezen voor behandeling depressie.

Behandeling depressie - verschillende vormen

Er zijn verschillende vormen voor behandeling depressie. Soms helpt een goed gesprek met een goede vriend of familielid al heel wat. Een goed boek of een online cursus kan ook helpen. Daarnaast zijn er groepstrainingen zoals bijvoorbeeld 'In de put, uit de put'.

Lijkt dit je niet zo wat of heeft het niet voldoende resultaat, ga dan naar een psycholoog voor individuele gesprekken.

Behandeling depressie - psycholoog

Een psycholoog kan je helpen om snel overzicht te krijgen over het ontstaan van je depressieve gevoelens en kan je helpen hier anders tegen aan te kijken of beter mee om te gaan. In 1-op-1 gesprekken kun je vrij bespreken wat je wilt bespreken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat anderen het ook horen. Bovendien kun je heel specifiek in gaan op jouw situatie, maatwerk dus. Zo kom je er snel weer bovenop!

Depressie - toekomst of verleden?

Soms raken mensen depressief om dingen die gebeurt zijn. Je bent iemand verloren of er is iets heel heftigs gebeurd. Maar eigenlijk gaat het ook altijd over de toekomst. Je denkt dat je nooit meer gelukkig gaat worden, dat je dromen nooit uit zullen komen en dat een leven onder deze omstandigheden nooit wat kan worden. Vaak ga je ook erg twijfelen aan jezelf. Je gelooft niet meer dat jij het kan veranderen of dat je over de capaciteiten beschikt om zelf weer de touwtjes in handen te krijgen. Als je in een depressieve periode zit is het moeilijk te geloven dat het ooit weer beter wordt. Maar vanuit de praktijk weten we dat dit in vrijwel alle gevallen wel zo is!

Wil je hier verder over in gesprek? Maak gerust een afspraak.

>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen