Psycholoog Groningen - hoe vind je die?

Je bent op zoek naar een psycholoog in Groningen. Daar zijn er best veel van. Dus hoe maak je de juiste keuze? Hieronder een overzicht met dingen waar je op kunt letten.

Psycholoog Groningen - opleiding

Als je afgestudeerd bent aan de universiteit krijg je de titel Basispsycholoog. Of je dan al wel of niet met mensen hebt gewerkt, hangt af van je gekozen studierichting en stage-plekken. Kijk daarom of je een GZ-psycholoog kunt vinden. GZ staat voor GezondsheidsZorg. Een GZ-psycholoog heeft een extra postdoctorale opleiding gevolgd van 2 jaar en in die tijd ook onder supervisie gewerkt.

Ik ben GZ-psycholoog en werk sinds 2006 in mijn eigen praktijk

Psycholoog Groningen - locatie

Waar zit de psycholoog in Groningen? Wil je iemand bij jou in de buurt of in de buurt van je werk? Of misschien wel liever in een ander deel van de stad, zodat je geen bekenden tegen komt?

Mijn praktijk is in de buurt van het Overwinningsplein (Groningen zuid)

Psycholoog Groningen - eerste indruk website

Een website geeft een eerste indruk van de stijl van iemand. Is de website overzichtelijk en helder, 'lekker strak' of met allerlei kleuren en bewegende dingen? Zoveel mensen, zoveel stijlen. Kies iets waar jij intuïtief een goed gevoel bij hebt. Dat komt meestal wel goed.

Mijn stijl is helder, nuchter en overzichtelijk

Psycholoog Groningen - vergoedingsmogelijkheden

Is het belangrijk voor je dat de gesprekken vergoed worden via de zorgverzekeraar en heb je een geldige verwijzing van de huisarts, dan kan het handig zijn om te controleren of de psycholoog een contract heeft met je zorgverzekeraar.

Ik werk gedeeltelijk contractvrij. Lees hier meer over welke contracten ik wel en niet heb.

Psycholoog Groningen - kennismaken?

Als je een, twee of drie psychologen overhoudt, is het handig om even te bellen. Over de telefoon krijg je wat meer indruk van hoe iemand is. Daarnaast kun je meteen kort je probleem voorleggen en vragen of hij/zij vaker dergelijke klachten hoort. Sommige psychologen bieden de mogelijkheid om eerst kennis te maken. Ook dat is natuurlijk een optie.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij mij duurt ongeveer 30 - 45 minuten en kost 37,- euro


>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen