Psychologische klachten - wat doe je er mee?

psychologische klachtenPsychologische klachten hebben is geen pretje. Je zit niet lekker in je vel, alles gaat stroef, je bent heel boos of heel verdrietig. Kortom je kunt niet meer zo meedraaien op je werk en privé zoals je dat graag zou willen. En daar baal je van. Dan kan het goed zijn te gaan praten met een psycholoog.

Psychologische klachten, wat zijn dat?

Psychologische klachten wil zeggen dat je klachten hebt over het functioneren van je psyche. Dat kan soms heel concreet je brein zijn: je hebt moeite met concentreren, je aandacht er bij te houden, je piekert heel veel, kan geen beslissingen nemen, je hoofd zit 'vol' etc.

Soms hebben psychologische klachten ook te maken met je gevoelens. Je bent heel boos of verdrietig over iets wat er is gebeurd. Of je voelt je onzeker, je bent bang voor sociale contacten, bang om te falen. Misschien voel je je depressief, heb je nergens meer zin in, zie je het allemaal niet meer zo zitten.

Kortom psychologische klachten zijn er in allerlei soorten en maten. En vaak versterken ze elkaar ook nog. Gevoelens van angst en depressieve klachten komen vaak tegelijk voor. Hierdoor is het soms moeilijk te scheiden, maar eigenlijk is dat ook niet zo heel belangrijk.

Belangrijk is dat jij weer aanknopingspunten krijgt om jezelf en je psychologische klachten weer de goede kant op te sturen!

Psychologische klachten los je samen op met een psycholoog

Een psycholoog is speciaal opgeleid om mensen met psychologische klachten te helpen om hiermee om te gaan en er weer vanaf te komen. Een psycholoog kan je helpen om meer zicht te krijgen op wat er speelt en hoe de klachten zijn ontstaan. Daarnaast ken een psycholoog allerlei tips en trucs hoe je hiermee om kunt gaan, zodat je weer snel de goede kant op gaat!

Wacht niet te lang als je het gevoel hebt dat je er zelf niet meer uitkomt. Naar een psycholoog gaan is allang geen schande meer.


>>> Contact opnemen

Reactie plaatsen