Page content

Kosten psycholoog

Let op! per 1 juni 2020 gaat er veel veranderen binnen mijn praktijk. Zo zijn er beperkt mogelijkheden voor vergoedingen. Onderstaande informatie kan niet meer actueel zijn.

Kijk hier >> Veranderingen per 1 juni 2020  voor meer informatie.

 

 

Je wilt naar een psycholoog, maar wat zijn de kosten van de psycholoog eigenlijk? Hieronder vind je een zo helder mogelijk overzicht.

Kennismakingsgesprek

Soms is nog niet helder of en hoe de gesprekken vergoed kunnen worden, of wil je gewoon eerst weten met wie je te maken hebt. Als je wilt kunnen we eerst een kennismakingsgesprek afspreken. Dit is geen therapiegesprek, maar gericht op de vraag: wat zoek jij en kan ik je daarbij helpen? Het gesprek duurt ca. 45 minuten en kost 42,- euro en wordt na het gesprek los gefactureerd.

Problematiek buiten de basisverzekering

Voldoe je niet aan de problematiek die voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking komt (o.a. werkgerelateerde problematiek, relatieproblemen, stress-spanning-burnout klachten). Dan betaal je de gesprekken zelf. Een los gesprek kost 87,- euro (vrij van BTW, OVP-tarief).

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Om voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen moet je een geldige verwijzing van de huisarts hebben. Klik hier voor een voorbeeld verwijsbrief

Ik heb met ingang van 2020 de volgende contracten met zorgverzekeraars

WEL contract met: Menzis (Anderzorg, HEMA), Achmea (Zilveren Kruis, FBTO, DeFriesland, Interpolis), DSW en Caresq (Promovendum, National Academic). Als je aan de criteria voldoet worden de gesprekken volledig vergoed tot een maximum van 12 gesprekken. De kosten tellen mee voor je eigen risico.

GEEN contract met: VGZ (Unive, IZZ, IZA, UMC) en CZ (Ohra, Nationale Nederlanden). Als je aan de criteria voldoet wordt een groot deel van de gesprekken vergoed, afhankelijk van je polis. Je schiet de gesprekken eerst voor en krijgt aan het eind een totaalfactuur mee die je kunt indienen bij je verzekeraar. Tijdens de kennismaking kan ik je hier meer over vertellen.

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? Klik hier voor een overzicht van welke zorgverzekeringen waar onder vallen.

!!Als er geen contract is met jouw zorgverzekeraar gaat de betaling als volgt: <download hier de beschrijving>
(Je wordt gevraagd dit document te ondertekenen voor akkoord na het eerste gesprek)

Klik hier voor meer informatie over waarom ik meer contractvrij ben gaan werken.

Er zijn drie “gespreksbundels” om uit te kiezen (afh. vd ernst van je klachten):
– Kort (ca. 3-5 gesprekken) – tarief: € 503,47
– Middel (ca. 6-8 gesprekken) – tarief: € 853,38
– Lang (ca. 9-12 gesprekken) – tarief: € 1383,65
– Beoordeling klacht zonder behandeling* € 219,78 (transitie)

Deze tarieven (2020)  zijn vastgesteld door de NZA en zijn inclusief indirecte taken (email, telefoon, administratie, verslaglegging etc.). Het betreft hier maximale tarieven. Het uiteindelijke bedrag dat in rekening wordt gebracht kan dus lager uitvallen (nooit hoger). Deze prijzen zijn van toepassing op consumenten waarvan de ziektekostenverzekeraar geen contract heeft afgesloten met de betreffende zorgaanbieder. Indien wel een contract is afgesloten met uw ziektekostenverzekeraar dan kunnen andere prijzen gelden.

Verplicht eigen risico

Deze kosten tellen mee voor je verplicht eigen risico van minimaal 385,- euro (in 2020). Heb je je eigen risico vrijwillig opgehoogd, dan betaal je dit verhoogde bedrag aan eigen risico.

Vraag altijd na bij je zorgverzekeraar!

Ik raad je aan om bij je zorgverzekering de mogelijkheden na te vragen.

Er zijn geen samenwerkingsverbanden afgesproken met andere instellingen, dit met uitzondering van gewoon collegiaal overleg.

Kosten psycholoog: vragen?

Heb je vragen over de kosten psycholoog? Laat het me dan weten!

>>>Hoe moet ik me aanmelden?
>>>Hoe gaat een behandeling of therapie?
>>> Contact opnemen

Deze pagina kosten psycholoog is zorgvuldig samengesteld met de op dit moment beschikbare informatie. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Ik raad je altijd aan ook even te controleren bij je zorgverzekeraar wat de kosten psycholoog zijn en wat wel en niet vergoed wordt