Even de weg kwijt

EvenDeWegKwijtSoms gebeuren er onverwachte dingen. Soms bevind je je in een situatie waar je nog nooit eerder in hebt gezeten. Soms is het allemaal wat veel en zie je door de bomen het bos niet meer.

Een geliefde overlijdt. Je raakt door reorganisatie je baan kwijt. Je komt een hele leuke ander tegen, maar je bent al getrouwd. Je bent klaar met je studie, maar is dit het eigenlijk wel. Je bent verliefd op een vrouw, maar je bent er zelf ook een. Je gaat met pensioen, wat nu? Wat is normaal om te voelen en te denken, en wat niet? Ben je gek aan het worden? Vast niet, maar toch: hoe nu verder?

Onvoorspelbaar

Het leven is niet altijd voorspelbaar. En ze zeggen dat je niet meer op je bord krijgt, dan je aankunt, soms kan dat wel zo voelen! Niemand heeft je voorbereid. Niemand heeft je op school geleerd hoe je hier mee moet omgaan. Je weet het zelf niet goed.

Doe het niet alleen

Meestal wordt iets een overspoelende hoeveelheid omdat we er niet over praten. Zolang we over dingen kunnen praten, kunnen we ruimte in ons hoofd maken en kan er weer nieuwe informatie bij. Zo blijft er beweging en lossen dingen zich weer op. Zodra je stopt met praten, kan je hoofd niet leeg en loop je binnen de kortste keren over.

Vertrouwelijk en professioneel

Deze kunst van het delen zijn we vaak verleerd. We laten ons niet meer zo makkelijk van onze kwetsbare kant zien. Op Facebook ziet het er allemaal even stralend uit, maar waar kan je een berichtje posten als je het even niet meer weet?

Hoe fijn is het dan om met iemand te kunnen praten die nergens meer van op kijkt. Die veel menselijke emoties en situaties, logisch, onlogisch, serieus, grappig, pijnlijk, verdrietig, kracht-gevend, trots-makend voorbij heeft zien komen (en natuurlijk uit eigen ervaring kent)?

Hoe fijn zou het zijn om met zo iemand de zaken eens rustig door te spreken, de dingen op een rijtje te zetten, te horen wat 'normaal' is, te horen hoe anderen dit hebben aangepakt en op deze manier je eigen weg weer te vinden?

Helderheid

Je bent niet gek. Je hoofd zit alleen te vol. Grote kans ook dat je met je hoofd de dingen probeert op te lossen. Daar is je hoofd niet voor bedoeld. Je hart kiest de richting. Je hoofd is voor de uitvoering. Je hart is voor het wat, je hoofd voor het hoe. Als je je hoofd laat beslissen over de grotere levensvragen, raak je meteen verstrikt in alle voors- en tegens.

Want serieus: Als je nu even diep inademt, en met een zucht weer uitademt ... En als je nu vanuit je hart moest zeggen wat je graag zou willen of welke verandering er nodig is om een stap verder te komen ... wat zou je dan zeggen?

Zie ... :-)

En weer verder

Mocht je echt blanco slaan bij deze vraag of denken 'dat kan ik wel willen, maar ...' neem dan contact met me op. Ik kan je helpen om meer helderheid te scheppen, overzichtelijk te maken waar je in zit. Bovendien kan ik je moed geven, je eigen weg te gaan, ongeacht wat de buren zullen zeggen. Zo kan jij weer verder.

>> Contact opnemen voor een kennismaking


Handtekening-MoedigeGroeten1-300x102

Wacht niet te lang. Je zal niet de eerste zijn die na een eerste gesprek zegt: 'dit had ik echt veeeeel eerder moeten doen!' Een kennismaking is vrijblijvend, niet helemaal gratis, maar wel bijna en verplicht je verder tot niets.

>> Contact opnemen voor een kennismaking

Reactie plaatsen