Page content

Werkwijze

Ik help je om:

  • weer overzicht te krijgen in je situatie. Samen bekijken we alle factoren die meespelen en trekken zo de kluwen weer uit elkaar. Dat geeft een gevoel van ruimte en houvast. Je hoeft niet langer als een kip zonder kop rond te rennen.
  • beter te begrijpen waarom je vast bent gelopen. We leven allemaal met onbewuste meningen en ideeën over hoe dingen horen te zijn, over onszelf en anderen. Ik help je om hier meer inzicht in te krijgen, zodat je snapt waarom jouw probleem voor jou een probleem is, terwijl je collega er misschien wel fluitend mee omgaat!
  • je krachten en je mogelijkheden (weer) te gaan zien. Zeker als het al een tijdje niet zo gaat zoals je wilt, kun je daar erg moedeloos van worden. Ik help je om weer met beide benen stevig op de grond te gaan staan en het vertrouwen in jezelf en in je situatie te vergroten.
  • nieuwe beslissingen te maken en uit te proberen. Als je weer overzicht hebt, en je staat weer stevig op beide benen en je bent weer wat uitgerust, dan komt de energie voor een nieuw stap vanzelf!

Uitgangspunten

Om je zo goed mogelijk te helpen, ga ik uit van de volgende ideeën:

  • mensen zijn niet gek. Mensen hebben soms niet genoeg informatie waardoor ze de verkeerde keuzes maken.
  • mensen zijn sociale wezens. We zijn allemaal op zoek naar een fijn en plezierig leven samen met anderen. Dit betekent ook dat we niet alles alleen hoeven op te lossen. Mensen moeten dingen samen doen. Om hulp vragen is dus heel verstandig.
  • mensen zitten vol potentie. We hebben allemaal de mogelijkheden in ons, om bij te dragen en ons leven zin te geven.
  • mensen zijn uniek. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, wensen en behoeften. Iedereen mag zijn leven op zijn eigen manier inrichten.
  • alleen door anders te doen, krijg je andere ervaringen. Inzicht en praten is belangrijk, maar uiteindelijk moet er wel iets gaan gebeuren.
  • daar is moed voor nodig. Iets nieuws proberen vraagt om moed. Kinderen zitten vol met moed! Bij volwassenen is dat vaak al een stuk minder. In de loop der tijd raken we vaak ontmoedigd, omdat we het idee hebben anders te zijn of niet goed genoeg te zijn. Hierdoor durven we vaak geen nieuwe stappen te zetten en zijn we bang om fouten te maken. Moediger worden is een essentieel onderdeel van ons contact!

Mijn stijl van werken

Ik woon al vrij lang in het noorden en ben behoorlijk nuchter. Als er een olifant in de kamer staat, zal ik het zeggen. Ook als jij je uiterste best doet om hem onder het tapijt weg te werken. Gelukkig heb ik ook een groot hart voor mensen en een gezonde dosis humor. Hierdoor kan ik (meestal 🙂 ) de dingen zeggen zonder je een hartaanval te bezorgen of tegen de haren in te strijken.

Ik vind het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, dat je je vrij voelt om te zeggen hoe het werkelijk met je gaat en hoe jij werkelijk over de dingen denkt en voelt. Alleen als we weten hoe het voor jou is, hoe het voor jou voelt en wat voor jou werkt, kunnen we de juiste keuzes maken. Wat ‘men’ vindt en ‘hoe het hoort’ is zelden interessant.

Ik hou heel erg van je eigen verantwoordelijkheid nemen. Jij doet wat je doet. Jij kan er voor kiezen om het nog een keer zo te doen, of iets anders te proberen. Dat dat niet altijd makkelijk is, is een tweede. Daar help ik je dan weer mee.

 

>>>Hoe moet ik me aanmelden?
>>>Tarieven
>>> Contact opnemen