Page content

Vrijblijvend kennismaken

vrijblijvend-kennismakenLaten we eerlijk zijn, je gaat niet voor je lol naar een psycholoog. Het is een beetje als de tandarts, je bent er liever niet, maar soms is het wel nodig. Beslissen om naar een psycholoog te gaan is vaak al een hele stap. Hoe maak je vervolgens een keuze uit al die verschillende websites?

Uiteindelijk zoek je iemand die vooral een beetje bij je past, iemand waarbij je je op je gemak voelt, waar je dingen aan durft te vertellen hoe onlogisch of ‘raar’ ze soms ook zijn.

Er is maar 1 manier is om daar echt achter te komen: kennismaken.

Vrijblijvend kennismaken

Omdat je niet zomaar bij iedereen je was buiten hangt is het belangrijk dat je je goed voelt in ons contact. Het is mijn ervaring dat dit binnen 1 gesprek goed helder te krijgen is. Sterker nog het is haast een soort daten – binnen tien minuten weet je eigenlijk al wel of het een heeel lang kopje koffie gaat worden of een leuke avond.

Hoe gaat zo’n vrijblijvende kennismaking?

Via de telefoon of email maken we een afspraak. We zien elkaar dan op mijn praktijk voor een gesprek van ongeveer 45 minuten. Ik vertel iets over mij en over de praktijk. Jij vertelt iets over jou en waar je voor komt. Daar praten we dan over verder en dan heb ik meestal wel een idee in mijn hoofd hoe ik je zou kunnen helpen. Dit idee leg ik aan je voor aan het eind van het gesprek. Daarna ligt het balletje weer bij jou.

Hoe gaat het verder na zo’n vrijblijvend gesprek?

Aan het eind van het gesprek kun je drie dingen doen:

  • je kunt denken ‘dit is het niet voor mij’ en dan ronden we het af. Eventueel kan ik je helpen met het zoeken naar een doorverwijsadres die beter bij je past.
  • je kunt denken ‘ik weet het nog niet zo goed’, dan geef ik je nog wat informatie mee op papier en ga je rustig naar huis om er nog even over na te denken. Een paar dagen later bellen we dan even om te horen wat je graag zou willen.
  • je denkt: ik vind haar wel wat en haar plan ook’, dan hebben we een ‘go’ en kunnen we de agenda’s pakken en een afspraak maken voor een volgende keer.

Is vrijblijvend ook gratis?

Dat is een goede vraag. Het antwoord in dit geval is nee. Zo’n eerste gesprek kan al heel verhelderend werken en je zult niet de eerste zijn die na de kennismaking zegt: “Volgens mij kan ik zo wel even vooruit.” Als ik dit gratis zou doen, kan ik de huur niet betalen 🙂 Om de drempel toch laag te houden, bied ik je het gesprek aan voor minder dan half tarief: 39,- euro. Dat is het ook meer dan waard.

Ik heb al een verwijsbrief van de huisarts, dan wordt het toch vergoed?

Als je een geldige verwijzing hebt van de huisarts en de gesprekken kunnen worden vergoed vanuit de basisverzekering dan kan het kennismakingsgesprek als eerste gesprek worden meegenomen in de declaratie. Deze gesprekken tellen dan wel mee voor je eigen risico, dus helemaal gratis is het nooit.

Ik weet niet of ik me wel of niet moet aanmelden …

In deze situatie geldt: bij twijfel, altijd doen! Blijkbaar zit je ergens mee, anders was je dit nu niet aan het lezen. Kom langs voor een gesprek. Alleen al erover praten zal je opluchten en ruimte geven. Bovendien sta je daarna niet meer alleen, dat is ook een fijn gevoel. Daarnaast weet je weer beter waar je heen wilt, dat geeft hoop. En ook weet je dat je echt niet gek bent, dat geeft vertrouwen.

>>>Neem contact met me op voor een afspraak

Handtekening-MoedigeGroeten1-300x102