Page content

ROM-men (Routine Outcome Monitoring)

Per 1 oktober wordt het ROM-men mogelijk en ook verplicht voor vrijgevestigde psychologen.

ROM staat voor Routine Outcome Monitoring. Dit betekent concreet dat je aan het begin en aan het eind van een gesprekstraject een vragenlijst invult. Het verschil tussen het begin en het eindresultaat zegt dan iets over de kwaliteit van mijn werkzaamheden (of hoe hard jij hebt gewerkt).

Per 1 oktober zijn we ook verplicht om deze gegevens op te sturen naar een centrale database in beheer van Stichting Benchmark. Zo kunnen alle gegevens worden samengenomen en gemiddeldes berekend worden. Ook kan ik zo mijn resultaten vergelijken met die van andere praktijken.

Het enige resultaat wat ik belangrijk vind is of jij blij bent met de verandering en groei die je hebt gemaakt in de tijd dat wij elkaar hebben gesproken. En dat vraag ik je gewoon.

Ik heb de kortste vragenlijst gekozen die geschikt wordt geacht voor het ROM-men. Zo hebben we er allebei zo min mogelijk last van. Je krijgt een email met een link toegestuurd na ons kennismakingsgesprek. Je kunt de vragenlijst online invullen.

!! Ik zou het heel erg waarderen als je deze vragenlijst zo snel mogelijk, na ontvangst van de email, zou willen invullen. Aan het eind van het jaar word ik namelijk ‘afgerekend’ op het percentage ingevulde vragenlijsten.

Al jouw gegevens worden overigens geanonimiseerd en zijn niet tot personen terug te herleiden. Dit is de belofte althans die wordt gemaakt, garanderen kan ik het niet. Of je bezwaar kunt maken tegen het inleveren van jouw ROM-gegevens is nog niet duidelijk. Zodra ik hier meer over weet, laat ik het je weten!

Als je vragen hebt, laat het me weten.

Hartelijke groet,
Renie Bahlmann