Page content

Mijn probleem is anders

Het kan zijn dat je probleem niet valt in een van de bovengenoemde hokjes. Kun je dan toch wel bij mij terecht?
Waarschijnlijk wel.

‘Gewone’ mensen

Ik werk in mijn praktijk met gewone mensen – mensen die in principe ‘gewoon’ meedraaien met de maatschappij – en daarbij tegen dingen aanlopen waar ze niet goed raad mee weten of iets graag willen veranderen maar niet weten hoe, of ze weten eigenlijk niet wat er is, het gaat in ieder geval niet zo goed. Het enige criterium is dus eigenlijk: ben je een beetje een ‘gewoon’ mens? (wat een heel breed begrip is)

Niet gek, wel hulp

Veel mensen in mijn praktijk komen voor een paar gesprekken. Ze weten dat ze niet gek zijn, maar ze zitten ergens in vast en komen er alleen niet goed uit. Gesprekken kunnen dan verhelderen, zodat je weer weet waar je heen moet. Bovendien ben je niet meer alleen en voel je je ook gesteund om stappen te zetten in de richting van waar je heen wilt. Als je eenmaal weer ‘los’ bent, begint het vanzelf weer te stromen en kun je zelf weer verder.

Een afspraak maken betekent dus niet dat je jarenlang wekelijks langs zou moeten komen. Integendeel!

Onduidelijke hulpvraag

Sommige mensen weten precies waar ze voor komen. “Ik heb daar en daar last van en ik wil werken aan meer/minder x en y.” Niet iedereen heeft het al meteen zo helder voor elkaar. Soms beginnen we bij het enige wat er is: het gaat niet zo goed. Door de tijd te nemen en vragen te stellen, komen we er dan vanzelf wel achter wat er loos is. Als we dat een beetje weten, kunnen we ook gaan kijken naar oplossingen.

Dus ook met een ‘vage’ hulpvraag kun je langskomen. Gesprekken kunnen dan erg verhelderend werken en geven weer energie. De kans is groot dat als je er in je eentje uit had kunnen komen, dan was je dat al gelukt. Gun jezelf een klankbord!

Altijd eerst kennismaken

Ongeacht of je al wel of niet precies weet wat je wilt en ongeacht of je probleem wel of niet in een hokje te plaatsen is, we beginnen altijd eerst met een kennismaking. Voor mij met jou, maar ook zeker voor jou met mij.
Na dit gesprek weet je beter waar je staat, weet je wat je van mij kunt verwachten en weet je of je verder zou willen. Een kennismaking is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Alleen maar winst.

>>> Neem contact op voor een kennismakingsgesprek
>>> Meer informatie over het kennismakingsgesprek