Page content

Depressieve klachten

We hebben allemaal wel eens dagen dat het niet mee lijkt te zitten. De dingen gaan niet zoals je wilt en je humeur zakt tot onder het nulpunt. Meestal kun je dit met een nacht goed slapen of een goed gesprek met een vriend of het aanpakken van het probleem oplossen. Soms gaat het ook vanzelf weer weg.

Aanhoudende depressieve klachten

Soms blijven de klachten echter langer hangen dan je wilt of worden ze erger. Je bent lusteloos, hebt geen zin in dat goede gesprek, slapen gaat slecht en het aanpakken van het probleem, daar heb je de fut niet voor.

Depressie therapie

Dan kan het goed zijn om hulp in te schakelen. Vaak kunnen een paar gesprekken het helder maken waar je mee zit en wat je er aan kunt doen. En de psycholoog kan je misschien net dat zetje geven waardoor de dingen weer gaan lopen.

De eerste tips

Van depressie weten we dat het ook in je lijf gaat zitten. Zorg dus dat je goed en gezond eet, dat je regelmatig buiten komt, liefst ook in de zon. Dat je genoeg wandelt of sport. Genoeg water drinkt. Zorg dat je je dagritme een beetje aanhoudt. Sta op tijd op, ook als je weinig geslapen hebt. Ga op een vaste tijd naar bed. Leer ontspanningstechnieken als je moeilijk in slaap kunt komen. In de gesprekken kijken we dan verder naar waar deze klachten bij jou vandaan komen.

Depressie behandeling

Als we een doel hebben en het naar ons zin hebben, dan hebben we meestal ook veel zin en energie en creativiteit. Het tegenovergestelde is meestal waar bij depressieve klachten. Of je hebt geen doel, je weet niet waar het heen gaat, of het doel dat je had gaat ineens niet meer door, of je denkt dat je het niet kunt bereiken. Er is een dikke kink in de kabel gekomen van je toekomstplannen en je ziet niet hoe het verder moet. Meestal is dat een onderliggend thema bij depressieve klachten. Hoe zit dat bij jou?

>>>Hoe moet ik me aanmelden?
>>>Hoe gaat een behandeling of therapie?
>>>Tarieven
>>> Contact opnemen